50kg kärlek…

Pärlan

Han är verkligen en fantastisk hund. På alla sätt. Vänlig, trygg, trevlig, sund. Han är sliten, stel och stapplig ibland. Ibland pigg, rask och i fin form. Hans temperament tar över när det är något roligt som händer. Han har en näsa utav guds nåde, han är en otrolig spårhund och det bästa som finns är att hitta nån som gömmer sej i skogen. Belöningen för honom är att hitta, inte att kampa eller få godbit. Att få kärlek och veta att jag är nöjd med honom är vad han tickar för…

Älskade hund. Ännu hoppas jag han håller ett par år, ännu är hans tid att gå inte här. I somras blev han benig och knotig, tappade vikt och blev om inte mager så tunn… Gubbatunn. Ryggraden kändes, höftbenen stack ut, sittbenen placerade han alltid på en fot så man kunde känna hur benig hans röv blivit… Men nu har magen varit okej i ett par, tre veckor. Och nu lägger han på sej lite igen, nu är han inte sådär knotig och gubbatunn längre. Min gammelgubbe, gosepärla, älskade hund.

Han är 50kg kärlek. Men tar sitt jobb som husets väktare på allvar. Han är mannen i familjen. Nåde den, som ser hotfull ut.  Eller om sessan låtsasbrottas med sin kära mor. Då nyper han henne därbak. *tack pärlan, väktare av mitt liv*

pearlan

Ett hjärta av guld och den bästa vännen som finns. När livet är motigt så kommer han och placerar sitt stora huvud på knät, han tittar upp i ögonen och buffas lite… Han hjälper på det sätt han kan, att få allt att kännas lite bättre. Han är väldigt bra på det. Han ger med hela sitt hjärta.

Älskade hund.

Annonser

5 svar to “50kg kärlek…”

 1. Min store, svarte hund har blivit väldigt gubbig under sommaren. Nu är det inte mycket rött i det röda kring nosen och de vita ”ögonfransarna” blir fler och fler för varje dag.
  Trots att han ser gammal ut så bor det fortfarande en unghund i hans huvud och kropp. Han är i oerhört fin kondition och även om han numera föredrar soffan före ”måsten”, så tackar han aldrig nej till aktivitet.

  Det finns sådan charm med gammal hunds vishet. Det lugna, trygga. De har varit med om ”allt”, ingenting känns särskilt konstigt.
  Dock känner jag mig lite ratad då han föredrar ungarnas umgänge före min. Hade han fått, så hade han följt dem till världens slut.
  Härom morgonen ville han inte riktigt att barnen skulle gå, han satt bredvid dem, inklämd lutandes mot deras ben. Son nummer två konstaterade ”Men du kan inte följa med oss till skolan även om du vill, men vi kommer snart hem till dig igen.” och den store svarta suckade djupt och tittade långt efter dem när de gick iväg..

  Banden barn-hund.. *Suckar* Tänk om man själv fått uppleva den vänskapen när man var i den åldern.

 2. Dys: Pärlan har inte något vitt, nästan. Det kom några vita strån på hakan och läpparna i samband med knotigheten, men det är allt… Att tacka nej till aktivitet finns inte här heller, han hänger gärna med ut och gör nåt kul. Och så länge det finns en boll, något att hämta, någon att leta efter gör han det helhjärtat. Ska det däremot bara tokspringas i rapportering mellan mej och sessan så kan han sucka och vända ryggen åt – till skillnad från den andre tokfan. Som gärna springer.

  Tålamodet och vänskapen mellan honom och prinsen är fantastisk, även om prinsen ibland ”tvångskelar” liggande praktiskt taget ovanpå pärlan…

  Fina, fina trygga gamla vovvar vi har!

 3. Det finns ingen hund i världen som jag har så starka känslor för. Att man kan tycka så mycket om en hund, som inte är ens egen.. Men han så ljuvlig, älskade pärlan.

 4. U: Vänner kommer i olika form och av olika art… Se honom när ni möts? Du är speciell i hans hjärta också. Har man inte sett en 50kg knähund förut, så ser man det när du sätter dej med honom. Minns du första mötet efter han kom hem, hur lycklig han blev av att se dej? Det var ett kodak-moment, i stil med lejonet Christian. *ler*

 5. Ja, det mötet har jag bevarat i hjärtat.
  Det gör mig lika varm i själen varje gång jag tänker på det.
  Och 50kg knähund funkar fint, finns det hjärterum – finns det stjärterum 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: