helg-update, dårå…

Helgen, ja… Kalashelg. Finaste prinsens fölsedag, ju.

Det tog lång, lång tid innan det äntligen blev lördag. Och ännu längre tid innan alla gästerna kom. Så länge att prinsen nästan tyckte det växte mossa på honom? Men snö fanns det iaf. Nå, gästerna kom och alla hade presenter, bara en sån sak? Första som knackade på var en grannflicka, prinsens klasskompis. Hon kom med en present till Björn, han fick godis. Sen kom prinsepappans före detta, henne hade prinsen bjudit in särskilt för han har saknat henne. Sen kom grannarna bulleribång, fast tant Maja hade de lämnat hemma. Och prinsepappan knackade på, och morbror och ena storkusinen.

Och paketen skapade fler lyckoskrik, där var förutom de han fått av oss på morgonen en bandyklubba med boll, ben10-klocka och bakuganfilmer, en lunchbox och sportflaska med ben10 och spiderman-spel och bil, och lego city brandstation.

När tårtan (hemgjord skapelse som den ömma modern fick beröm för) var konsumerad och glassen med hemgjorda chokladsåsen var slut, gick alla utom hellstones och prinsen lekte med kompisarna en lång stund innan även de gick, pärlan fick en promenad och kvällsmat fixades…

Prinsen byggde med sitt lego, och han följer instruktionerna som om han inte gjort annat. Jätteduktig, jag trodde jag skulle få hjälpa till NÅT, iaf… *hrmpf*

Söndagen hade mamman vilodag och prinsen hade dubbeldejt eller så, han åkte iväg för socialt umgänge med en massa tjejer som skulle julbaka och kom hem när det mörknat… så vila och rekreation åt den ömma modern blev det. Och tvätt, det tar aldrig slut.

Idag är det pappavecka för prinsen. Väskan packades noga, lite grejor med till pappa också och på torsdag kommer han hem en sväng igen. Han har så fint lockigt hår, det är rent ljuvligt… Men han vill ha kort och pappa hotar med trimmern (hans son ska inte ha lockar som en flicka…) och eftersom jag -inte- vill det, så är det min lott att ta honom till frissan… Enda tiden innan jul var på torsdag.

Pärlan, då? Jo. Pärlan har ont i ena örat, och jag har tvättat och torkat och droppat örondroppar men får inte ut smutsen längst längst nere i den vinklade hörselgången. Han skakar på huvudet och han krafsar med tassen och inatt var det rent omöjligt, han har flåsat och kliat och skakat och pipit och gråtit… Jag såg ingen annan utväg än att ringa veterinären och visst, vi fick komma. Örat var fint så långt ner man kunde se, men i vinkeln fanns där så mycket svart gegga att det inte gick att se trumhinnan.

Så örat spolades med koksaltlösning och med öronrens och med medicinskölj… Oftast brukar hundar bli sövda när örat spolas sådär grundligt. Det gör ont och är obehagligt. Fyra-fem stora sprutor med koksaltlösning och två-tre med öronrens och det där andra, sen pinnar med bomull runt som torkade ur och vad gör min pärla då? Sitter där och stönar, krafsar med foten, flåsar lite… Men inget mer. Han skakade inte ens på huvudet när koksaltet sprutades in. Hjärtat. Han satt där med hängande öra, bara. Hjärtegullet mitt.

Och så recept på nya droppar. Jag löste ut de andra i förra veckan. Jippi?

Har jag sagt att det är jul snart?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: