Helg…

De rusar så jäkla fort förbi.

Skrämmande fort. På tal om skrämmande förresten så skulle vi halloweenfika med en grannfamilj. Grabbarna ville ha nåt som passade till. Men eftersom fika och middag ska hinnas med efter skolan bestämde vi oss för att slå ihop det och käka ”halloween-mat” ihop.

Vi skulle inte fira halloween. Vi skulle fira alla helgons dag nästa helg istället. För i år har vi skäl att tända ljus och minnas.

Men halloween har det varit prat om i skolan. Det uppmärksammas lite här och lite där, ungar pratar om att gå runt för ”bus eller godis” vilket liten prins INTE får lov till. (Han får inte heller gå påskkärring – annat än till såna som väntar sig att just han ska komma.)

Vi bor i ett område där man inte kan vara säker på att den som öppnar dörren är snäll och uppskattar små spökungar som tigger.

Det är inte längre som när vi var små (då gick man iofs bara påskkärring, halloween hade inte tagit sig hit då). Eller ens som när sessan var liten – då var det inte heller så vanligt med just bus eller godis, men till påsk kunde man vara rätt trygg i att skicka ut dem.

Iaf. Vi gjorde lite scary food. Avklippta fingrar i hjärnmos. Hundbajs i påse. Kattbajs på fat.

Eller egentligen var det potatismos med korv (ostgratinerat) och chokladpudding och chokladbollar. Om än i lite ovanligare serveringsform.

Vi avslutade fredagskvällen med film om häxor, trollkarlar och troll. Harry Potter, den första. Dubbad till svenska för de yngre deltagarna i fredagsmyset. Uppskattat och trevligt grannsamverkande.

Lördagen har varit social den också.

Prinsen ville leka med kompis, vi var bjudna till dem på middag och avkoppling ikväll. Fläskfilé fylld med soltorkade tomater och lindad i parmaskinka serverades med olivblandad tagliatelle. Mycket gott. Jag blev trakterad med cider till maten, vin till ostbrickan och konjak till kaffet. Jösses, liksom. Jag är ovan vid sånt. (Men vänjer mig gärna, haha!)

Trötta och mätta rullade vi hem mellan husen och avslutade kvällen i sällskap av JarJar Binks och Anakin Skywalker. Lite sorgligt blev det när Anakin skulle åka från sin mamma för att bli en jedi-riddare. Strax efter det pausade vi och tar resten imorgon, nån gång.

Imorgon är en annan dag.

Med en extra timme att glädjas åt. Vad ska man göra med all den tiden? Ni ställer väl klockorna på tre inatt? Så ni kan vrida tillbaka dem till två?

(Jag vet vad jag hade gjort om jag kunnat.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: