Tråkiga nyheter.

Litet blått fluff, den blå dåren, aka fluffet… Är inte hel.

Vi åkte till stora djursjukhuset idag för en seniorkontroll. För att checka varför han är så stel i ryggen och har ont ibland. För att kolla så att allt stod rätt till.

Det gjorde det inte.

Han har artroser (som är förslitningar/benpålagringar) i frambenens handlovar, mest på vänster. Han har en artros bak i ryggen där den byter till kors (höftparti).

Men det var inte allt.

Han har ett diskbråck också, mellan andra och tredje ländkotan. Det var omgärdat av artroser dessutom som är på väg att växa ihop på undersidan. Högst troligt har han rejäla smärtor av detta.

Han har inte visat nästan nånting.

Han är otroligt tålig, villig att vara till lags och alltid väldigt, väldigt glad. Han springer, hoppar och leker. Gör sitt bästa, alltid. På senaste tiden har han blivit stel av det, fått ont.

Egentligen har han jävelont.

Så vad som händer nu är att han till att börja med får massiv smärtlindring och vila. Han ska inte röra sig mycket alls. Och han är förbjuden att hoppa och gå i trappor, att springa som en tok och att leka med andra hundar.

(Det har han inte tyckt så jättemycket om ändå, gammgubben.)

Sen ska smärtlindringen trappas ner till en dos som kan underhålla honom, troligen blir det livslång medicinering from nu. Och om han får mer ont finns det andra mediciner att ta till.

Det värsta som kan hända är att disken brister. Men just nu så ska han kunna återgå till ett relativt normalt hundliv med lite restriktioner i vad han får göra och inte göra, men simma, gå på promenader och tom springa lagom fort bredvid cykeln är tillåtet.

När de värsta smärtorna är borta.

Hade vi haft möjlighet hade han fått gå på rehab nu i 10 gånger, men det är omöjligt att ta sig dit. Både ekonomiskt och praktiskt.

Stackars fina fluffet. ♥

Och sessan… är alldeles jätteledsen. Förstås. Han är hennes bebis. Första egna hunden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: