Lite smått och gott…

Jag skriver inte så mycket om en liten prinsunge längre, tror jag. Det betyder inte att saker inte händer längre, utan de har bara bytt forum. Små korta anekdoter som jag förut la här på bloggen har jag facebook till numera.

Men en sak som är ganska söt är den diskussion vi hade i helgen, när liten prins försökte övertyga sin mamma om att det var en bra idé att faktiskt skaffa en hundvalp. Han försökte med argument som ”det är bra för barn att ha ett djur för dom är snälla när mammor är stränga” och ”med en hund är man aldrig ensam när man ska se på tv” och andra, lika kloka och sanna argument.

Det han suktar efter är en bulldogsvalp, och vi har en bekant som köpt en liten vit bulldogflicka som prinsen fallit för. Han vill gärna hälsa på den bekanten, enda orsaken till det är att få klappa deras bulldogs…

Jag kom med motargument som att det är dyrt att köpa hund, särskilt en bulldog, och att när man köpt den måste den ha försäkring och mat och sånt också.

”Men då sparar jag till en egen bulldog, och när jag har sparat ihop till en så kan jag köpa en själv!” Jag sa att om han lyckas spara ihop till en egen bulldog så skulle han få köpa den, och då förklarade jag att de är hemskt, hemskt dyra för att det är en sån ras som är svår att föda upp.

Han insåg att det skulle ta tid att spara med bara 20 kr i veckan (de kostar minst 20 000 kr) och började genast förhandla: ”Men jag har för LITE veckopeng för att kunna spara till en bulldog, jag behöver mer, till exempel femtio kronor i veckan.”

Försöka går ju.

Till slut enades vi om 40 kr i veckan om han tar ut soporna och städar sitt rum och går och handlar när jag ber honom och det lovade han. Då ska han spara 20 av dem i en burk. När han har tusen tjugolappar ska vi köpa en bulldog.

Det lär ta tid eftersom han bara får veckopeng varannan vecka här. Men det sa jag inte.

Han ÄR beredd på att det tar tid, och han har redan bestämt att när han fyller 13 ska han börja dela ut reklam så han kan tjäna pengar för att fortare få ihop till sin hundvalp. Min förhoppning är att han, när han börjar närma sig den summan, vill ha något annat än en hund. Som tex en moped eller så.

Men att längta och spara till något och faktiskt förstå att det tar tid, och att se pengahögen växa dessutom… Är bara nyttigt.

För övrigt så kom han hem med en så fin planet han gjort i skolan, den var tovad av ull runt en stor flirtkula, och den hade en ring av papper runt. Saturnus, förstås. Jag frågade honom om Saturnus var hans favoritplanet, men det var det inte. ”Jag tycker bäst om Planet X” sa han. (Men ingen vet ju hur Planet X ser ut?) ”Jo, jag. Den är rund. Och så har den dubbla ringar som går som ett X runt den, såhär” han måttade med händerna.

Jaha, förstås. Annars hade den ju inte hetat Planet X…

Att leva med liten prins är sällan tråkigt.

 

Annonser

Ett svar to “Lite smått och gott…”

  1. Vilken söt historia!!! Du verka ha en riktigt toppen unge. Härligt att han har ett mål med sitt sparande. Han kommer nog dock att ändra inriktning med tiden. ❤

    Kram

    // Tina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: