Lantisar i storstan…

Efter en intensiv dag med flera museibesök – polismuseet, friidrottsmuseet och tekniska inklusive NASA-utställningen -tog vi en sväng i gamla stan och ner till Stadsgårdskajen för att kolla på ”Bounty” där liten prins blev Grizzly och blev mutad med korv.

Skeppet ”Bounty” är en kopia av det skepp som besättningen gjorde myteri på, ”myteriet på Bounty” ni vet. Fast det är byggt 1/3-del större än original, och jag tyckte det var ganska litet med tanke på att ett femtiotal personer skulle bo där i månader.

Dessutom är det det skepp som användes i inspelningen av Pirates of the Carribean. Coolt, tyckte prinsen. Fast han var hungrig och inte jätteimpad.

Prinsen förresten. Han har vinkat till varenda polisbil, sett en galen tant som slog och sparkade på en predikant på sergels torg (hon hade gula foppatofflor) och dessutom hälsat på folk till höger och vänster. Knappt nån har hälsat tillbaka, nån har fnissat (han blev förnärmad) men han sa: ”Fast jag tänker ändå säga hej fast dom bara glor rakt fram.”

När vi åkte bussen förbi Strandvägen på väg till Museiparken sa han: ”Oj, vilka fina hus! Ett sånt vill jag nog bo i när jag är stor.” Jadå, vi köper en 13-rumslägenhet där imorgon, visst?

Väl hemma igen så var vi slut, båda två var trötta och ömma i fötterna så vi köpte med oss en pizza hem och dela på, sen tog prinsen ett bad och mamman stal några minuter.

Vi har sovit gott och länge, och dagen bjuder på fler äventyr – idag ska vi till Naturhistoriska och vi ska se dinosaurieskelett och vi ska gå på Cosmonova, vi ska åka tunnelbana (förstås) och vi ska möta några goda vänner framåt eftermiddagen.

Äventyret fortsätter. Och en pojke från landet (och hans mamma) är i storstan. =)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: