Första skolveckan snart slut..

Och det har varit en tuff vecka, omställningen från sommarlov till rutiner och vardag är inte helt enkel för ungarna, troligen för fler ungar än min.

Det är inte det att han har svårt att lägga sig på kvällen eller gå upp på morgonen, tvärtom. Men alla intryck som svämmar över liten prinshjärna, allt socialiserande, regler och rutiner och läxor och sånt har gjort att han är trött-trött-trött och det märks på humöret framför allt på kvällen.

Dessutom bor liten prins med mig på heltid tills vidare och hos sin pappa varannan helg. Det ger en saknad efter pappa som han inte har varit så ”van vid” tidigare då han varit hos pappa varannan vecka. Hur länge det ska vara så är inte bestämt ännu, det återstår att se.

Så när liten prins åker till sin pappa imorgon hade jag önskat att de kunde varit hemma och tagit det lugnt och ”landat” i den nya rutinen, men det är planerat en weekend-trip. Som nog visserligen blir rolig för dem båda, han ser fram emot att få åka med pappa dit, men jag misstänker att på söndag kväll kommer liten unge vara helt slut.

Och nästa vecka börjar min höstkurs. Sista sommarkurs-tentan ska vara avklarad tills dess, men det går förbannat jävla trögt. Filosofi är inget jag ska läsa igen, var så säker.

You better listen to me baby:
Talk about a dream; try to make it real.
You wake up in the night with a fear so real.
You spend your life waiting for a moment that just don’t come.
Well don’t waste your time waiting

Annonser

4 svar to “Första skolveckan snart slut..”

 1. Hej!
  Det är tufft för de små liven att anpassa sig till skolan igen. På mina barn verkar det som att de helt har tappat allt vad rutiner och regler gäller. De har nästan fått börja om på nytt och sådant tar mycket på krafterna.
  Kram Tina

  P.S Filosofi sa jag direkt efter gymnasiet att det skulle jag aldrig läsa mera. Tyvärr har jag fått göra det ändå ibland, men jag tycker att en hel kurs hade varit förmycket. Filosofi är inget för mig. Det är starkt gjort av dig att du har lyckats. Bra kämpat!!! Men jag är inte förvånad, eftersom du brukar vara duktig. D.S

 2. Tina – tack fina du för dina ord. ♥ Vad gäller rutiner så ja, det är jobbigt att gå tillbaks till vanorna, om några veckor är det enklare igen.
  Jag trodde att den här filosofikursen skulle bli enkel, och intressant. Och jo, den är iofs intressant men väldigt tung, betydligt tyngre än en genomsnittlig 7,5’poängare.

 3. Sa ju det; filosofi suger! *S* Skönt att du snart är klar med eländet!

  Här är det jag som är tröttast och som har svårast att komma in i rutinerna. Springer runt som en yr höna för att få ihop rätt saker till rätt unge. De där ligisterna var lite trötta i måndagskväll, sen har allt funkat bra för dem. Orättvist, tycker jag som är så trött att jorden snurrar…
  Hoppas liten prins slipper bli alldeles dränerad på energi i helgen och att han snart kommit in i rutinerna!

 4. Dys – jo du sa ju det. 😆

  Jag är också trött, så in i märgen. Men jag antar det rättar till sig, jag måste själv få snurr på sovrutinen och det kräver disciplin. Jag vill inte! :mrgreen:

  Ja, vi håller tummarna för att lilla prins har kul men inte blir för trött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: