Helg!

Lördagen bestod av shopping – liten prins har vuxit i sommar så alla byxor han kunde ha före sommaren var alldeles för korta i benen. Vi cyklade till stan och efter tålmodig byxprovning kom vi hem med två par byxor och en munkjacka – tag 3 betala för 2 tyckte mamman om. En mössa fick han också, den var bäst…

Sen fortsatte cykelturen till stormarknaden i stan, det fanns några erbjudanden där som mamman ville ha. Total motionslängd på cykel blev ca 1,5 mil. Skönt!

God mat har det också lagats, alla fick vad de ville ha och var nöjda med det, även det blå fluffet fick lite gott. Det var ju lördag.

I övrigt så har helgen bestått av sånt där man också måste göra, städa lite, tvätta lite och skogspromenera lite. Det blå fluffet var med, och han har mer temperament än kropp att backa upp det med, och tyvärr funkar inte det längre. Han måste antingen gå sakta på kommando eller i koppel för att inte bli halt, att rusa för fullt i skogen kan han inte längre göra.

Det är sorgligt. Han har hur mycket liv som helst i sig, men blir halt efter en kilometer i skogen om han är lös. När han och jag är ensamma så springer han inte, då bara lufsar han bredvid, men har han allihop med så vill han ”hålla ihop flocken” och springer fram och tillbaka (han har aldrig varit varsam när han kutar i skogen) – och då börjar han halta.

Det gjorde att vi gick kortare än vi tänkt, vilket i sig ändå var rätt bra för en liten prins blev sjukt gnällig, törstig, trött och fick ont överallt. Mamman ifråga umgicks en stund med planen att lämna sin avkomma i skogen. Men så kickade något som kallas ”moderskänslor” in och han fick följa med hem, trots allt.

Resten av dagen spenderas i hemmets lugna vrå med två avkommor som ser på film och träter om vartannat och en mamma som lagar mat och servar och medlar.

Det är snart måndag. Då är det skola. Just saying.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: